Att leva med Trichotillomani

Gästbok

Signatur:
    Kom ihåg mig
Adress till din blogg / hemsida:

Skriv in koden som står till höger:
   Spamskydd  
Inlägg:

Hej.:) Tack för att du tar upp det här ämnet.Det är viktigt att minska skammen o prata om det istället. När jag va yngre trodde jag va ensammast om det i hela världen o det fanns ingen info o få tag på som nu....kände mej som ett freak varje dag. I 9an skrev jag ett arbete om det o redovisade inför klassen. Efter det pratade inte många med mej kan jag säga...men jag inser idag att det va sjukt modigt gjort...precis som du gör.:)
Jag är en tjej på 30 år som lidit av trichotillomani sen jag va 10 år. Har i vuxen ålder nu förstått att det här beteende fungerar som självmedicinering i stunder av oro,ångest o stress kan man väl säga,men även när jag sitter still o känner sej allmänt rastlös.
Smärtan när man drar bort hår stimulerar ju belöningscentrum precis som en drog som man dessutom blir beroende av så då är det ju inte så konstigt att det är så svårt o sluta + att det är tvångsmässigt....mycket o hantera. Rycker mest från ansiktet nu för tiden men ryckte från huvudet när ja va mindre.Har provat hypnos, yoga o kognitiv beetendeterapi för o lindra begäret o det har fungerat i perioder för mej...bara tre tips så. Satt o nickade igenkännande när jag läste dina inlägg förut...häftig känsla när någon annan sitter o beskriver precis det man känner själv. Lycka till med allt! Styrkekram

av Carina 22 juli 2011 kl 03:58
n
ANNONS

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Har du hört talas om Trichotillomani förr?
 Ja
 Nej
 Vad är det?

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Att leva med Trichotillomani med Blogkeen
Följ Att leva med Trichotillomani med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se